Taboroši Stipendija za 2021. godinu

Taboroši Stipendija ustanovljena je znak u sećanja na ličnost i delo profesora Svetislava Taborošija, kako bi se pružio doprinos daljem razvoju oblasti u kojima je profesor ostavio neizbrisiv trag – istraživanje uloge prava u regulisanju privrednih tokova i promocije naučno-istraživačkog rada među studentima koji su odlučili da se specijalizuju za oblast prava i ekonomije. Taboroši stipendija je prva ove vrste na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a pokrenuta je od strane bivših studenata, koji žele da u znak sećanja na svog mentora podrže studente koji predstavljaju budućnost srpske nauke i društva.

Nagradni fond stipendije, u iznosu od EUR 2.000 (u dinarskoj protivvrednosti izračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate) biće dodeljen studentima četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a u skladu sa dolenavedenim uslovima konkursa . Uz novčanu nagradu, izabrani kandidat(i) će imati priliku da obave stručnu praksu u advokatskoj kancelarijiGecić Law.

Stipendija se dodeljuje na osnovu ocene date od strane komisije koju čine članovi porodice Taboroši, profesori Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i advokati specijalizovani za oblast privrednog prava. Komisija će oceniti kandidate rukovodeći se prevashodno:

Kvalitetom eseja na jednu od sledećih tema:

  • „Uticaj uvođenja mehanizma Evropske unije za prekogranično prilagođavanje emisija ugljenika (CBAM) na privrede Zapadnog Balkana“;
  • ESG – pojam i pravna regulativa Republike Srbije primenjiva na poslovanje kompanija – reprezentativni primeri”

Posvećenošću kandidata istraživačkom radu u oblasti ekonomskog prava tokom studija i obrazloženim planom da karijeru posveti radu u privrednoj advokaturi i/ili naučno-istraživačkom radu u oblasti ekonomskog prava.

Važni datumi 1

  • Rok za podnošenje dokumentacije (definisane uslovima konkursa) je 26.11.2021. godine;
  • Po isteku roka za podnošenje dokumentacije, uži krug kandidata će biti pozvan na intervju sa komisijom;
  • Odluka o izboru najboljeg kandidata ili više kandidata biće objavljena 12.12.2021. godine, na sajtu advokatske kancelarije Gecić Law ;
  • Stipendije će izabranim kandidatima biti dodeljene nakon 13.12.2021. godine.

1 Neki rokovi navedeni ispod mogu biti izmenjeni u skladu sa uslovima konkursa.

Navedeni rokovi su podložni izmenama u skladu sa uslovima konkursa.
Osoba zadužena za organizaciju „Taboroši stipendije“ u advokatskoj kancelariji Gecić Law, kojoj se možete obratiti za sva pitanja u vezi sa stipendijom je:

Hristina Kosec
Imejl: hristina.kosec@geciclaw.com
Tel: +381 11 404 35 70

Detaljne uslove konkursa i konkursnu dokumentaciju možete preuzeti ovde:

https://www.geciclaw.com/sr/taborosi-stipendija/

Arhive