Konkurs za dodelu stipendija Zadužbine Milivoja Jovanovića i Luke Ćelovića za školsku 2021/2022 godinu

Na osnovu člana 7 Statuta Zadužbine Milivoja Jovanovića i Luke Ćelovića, broj: 06-17568/14-12 od 22. decembra 2011. godine, Odbor Zadužbine Milivoja Jovanovića i Luke Ćelovića, na sednici održanoj 22. oktobra 2021. godine doneo je:

O D L U K U O RASPISIVANJU KONKURSA ZA DODELU STIPENDIJA ZADUŽBINE MILIVOJA JOVANOVIĆA I LUKE ĆELOVIĆA ZA ŠKOLSKU 2021/2022 GODINU

Član 1.

            Raspisuje se Konkurs za dodelu 48 (četrdesetosam) stipendija studentima Univerziteta u Beogradu, i to 24 (dvadesetčetiri) stipendije studentima Univerziteta u Beogradu – Ekonomskog fakulteta i 24 (dvadesetčetiri) stipendije studentima Univerziteta u Beogradu – Pravnog fakulteta, za školsku 2021/2022 godinu.

            Na Konkurs se mogu prijaviti studenti upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na osnovne akademske studije Univerziteta u Beogradu – Ekonomskog fakulteta i Univerziteta u Beogradu – Pravnog fakulteta, čije se školovanje u školskoj 2021/2022 godini finansira iz budžeta Republike Srbije i koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija, uz maksimalnu efikasnost tokom studiranja.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti od druge godine osnovnih akademskih studija.

Član 2.

            Kriterijumi za utvrđivanje redosleda su:

            1)  prosečna ocena svih položenih ispita iz prethodnih godina studija: najmanje 8,50 (od 8,5 do 10 bodova)

            2) efikasnost studiranja, koja se meri brojem ukupno ostvarenih ESPB bodova tokom studiranja.

Broj bodova za rangiranje studenata utvrdiće se prema sledećoj formuli:

B = O + Bos / Buk + 0,0075 x Bos, gde je: O – prosečna ocena svih položenih ispita tokom studiranja, Bos – broj ostvarenih ESPB bodova tokom studiranja i Buk – ukupan broj ESPB bodova na studijskom programu.

Član 3.

            Studenti koji su korisnici drugih stipendija, nemaju pravo na stipendiju Zadužbine Milivoja Jovanovića i Luke Ćelovića.

Član 4.

Stipendija se dodeljuje za vremenski period od deset meseci u mesečnom neto iznosu od 10.000,00 dinara.

Član 5.

Potrebna dokumentacija:

  1. Prijava (Obrazac preuzeti u PDF formatu sa internet stranice Univerziteta u Beogradu, u delu „Stipendije i konkursi“, http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php),
  2. Uverenje fakulteta o upisu školske 2021/2022 godine u statusu studenta koji se finansira iz budžeta Republike Srbije,
  3. Uverenje fakulteta o položenim ispitima, prosečnoj oceni svih položenih ispita iz prethodnih godina studija i broju ostvarenih ESPB bodova,
  4. Izjava da student nije korisnik stipendije iz budžeta Republike Srbije (Obrazac preuzeti u PDF formatu sa internet stranice Univerziteta u Beogradu http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php), u delu „Stipendije i konkursi“ i
  5. Štampani podaci sa elektronske lične karte ili fotokopija važeće lične karte.

Član 6.

            Rok za podnošenje prijava je od 15. novembra do 15. decembra 2021. godine.

            Prijave se podnose Univerzitetu u Beogradu – Pravnom fakultetu i Univerzitetu u Beogradu – Ekonomskom fakultetu.

Član 7.

Dodatne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti u Sektoru za investicije i upravljanje imovinom Univerziteta i univerzitetskih zadužbina i fondacija, na telefon:  (011) 3207-426 ili na e-mail: popovm1@rect.bg.ac.rs .

Član 8.

Obradu prijava sa pratećom dokumentacijom vrši Univerzitet u Beogradu – Pravni fakultet i Univerzitet u Beogradu – Ekonomski fakultet, koji predloge za dodelu stipendija dostavljaju na odlučivanje Odboru Zadužbine.

Član 9.

Izbor kandidata za dodelu stipendija vrši Odbor Zadužbine, o čemu objavljuje odluku na internet stranici Univerziteta u Beogradu, u delu „Stipendije i konkursi“, http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php.

Ukoliko dva ili više kandidata, koji su rangirani na poslednjem mestu, imaju isti broj bodova za rangiranje, prednost će imati onaj kandidat koji ima ostvaren veći broj ESPB bodova. U slučaju da kandidati imaju isti i broj ESPB bodova, ravnopravno će deliti stipendiju.

Odbor može doneti odluku o dodeli većeg broja stipendija ukoliko u momentu donošenja odluke za to postoje obezbeđena sredstva.

Član 10.

Na odluku o dodeli stipendije student ima pravo prigovora Odboru Zadužbine u roku od 8 dana od dana objavljivanja odluke.

                                                                                                      PREDSEDNIK

                                                                                               ODBORA ZADUŽBINE

                                                                                       _____________________________

                                                                                         prof. dr Vladimir Obradović

Prijava

Izjava

Arhive