Посета и предавање проф. др Александра Виљегжанина са Универзитета МГИМО

У петак, 5.новембра 2021. године Правни факултет Универзитета у Београду посетио је професор др Александар Николајевич Виљегжанин (Александр Николаевич Вылегжанин), шеф Катедре за међународно право Универзитета МГИМО и потпредседник Руског удружења за међународно право. Уваженог професора из Русије дочекали су декан Правног факултета проф. др Зоран Мирковић, продекан за научни и стручни рад доц. др Нина Кршљанин, представници Катедре за међународно право и међународне односе, шеф катедре, проф. др Бранко Ракић и проф. др Бојана Чучковић, и др Ивана Родић, која је задужена за међународну сарадњу.

Професор Виљегжанин је исказао интересовање Међународноправног факултета Универзитета МГИМО да са Правним факултетом Универзитета у Београду креира и реализује заједнички мастер програм из области међународног права, на енглеском језику, који би похађали студенти партнерских универзитета. Радни састанак прошао је успешно, у конструктивној атмосфери, са бројним предлозима за будући мастер програм, као и потенцијални специјалистички курс.

После састанка, професор Виљегжанин је одржао у конференцијској сали Правног факултета предавање на тему „Актуелни проблеми међународног права“, које су студенти Правног факултета Универзитета у Београду имали могућност да прате и уживо (уз поштовање епидемијских мера), и у директном онлајн преносу. Предавање се тицало разних актуелних аспеката међународног права – од поштовања Повеље Уједињених нација и недопустивости мешања појединих држава у унутрашње ствари других суверених држава, до еколошког права и потенцијала за коришћење обновљивих извора енергије. После предавања развила се дуга и занимљива дискусија са нашим студентима, а професор Виљежанин изразио је наду да ћемо у ближој будућности продубити сарадњу.

Фотографије можете погледати у галерији овде

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве