Одржана трибина ,,Презумпција невиности као цивилизацијска тековина“

У уторак 23. новембра 2021. године, у организацији Клуба за друштвене односе и Студентског парламента Правног факултета, одржана је трибина на тему ,,Презумпција невиности као цивилизацијска тековина“.

Говорници су били неки од наших највиђенијих адвоката кривичара – Зора Добричанин-Никодиновић и Горан Петронијевић. У склопу двочасовне трибине, говорници су одржали предавање о презумпцији невиности – њеном теоријском карактеру, практичном значају и о њеној цивилизацијској важности. Говорници су упозорили на опасност кршења претпоставке невиности и, у складу с тим, истакли су велики број случајева из својих каријера. Након излагања, студенти су добили могућност да изнесу сопствена мишљења и да започну дијалог са говорницима.

Клуб за друштвене односе и Студентски парламент Правног факултета изразили су захвалност говорницима на уложеном времену и енергији, Управи Правног факултета на томе што је подржала организацију ове трибине, свим студентима који су учествовали у њеном организовању и свим присутним гостима. Наглашено је да се ради о првој у низу трибина тог типа, које ће за циљ имати скретање пажње свим релевантним субјектима на претпоставку невиности и на важност њеног поштовања.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве