Održana tribina ,,Prezumpcija nevinosti kao civilizacijska tekovina“

U utorak 23. novembra 2021. godine, u organizaciji Kluba za društvene odnose i Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta, održana je tribina na temu ,,Prezumpcija nevinosti kao civilizacijska tekovina“.

Govornici su bili neki od naših najviđenijih advokata krivičara – Zora Dobričanin-Nikodinović i Goran Petronijević. U sklopu dvočasovne tribine, govornici su održali predavanje o prezumpciji nevinosti – njenom teorijskom karakteru, praktičnom značaju i o njenoj civilizacijskoj važnosti. Govornici su upozorili na opasnost kršenja pretpostavke nevinosti i, u skladu s tim, istakli su veliki broj slučajeva iz svojih karijera. Nakon izlaganja, studenti su dobili mogućnost da iznesu sopstvena mišljenja i da započnu dijalog sa govornicima.

Klub za društvene odnose i Studentski parlament Pravnog fakulteta izrazili su zahvalnost govornicima na uloženom vremenu i energiji, Upravi Pravnog fakulteta na tome što je podržala organizaciju ove tribine, svim studentima koji su učestvovali u njenom organizovanju i svim prisutnim gostima. Naglašeno je da se radi o prvoj u nizu tribina tog tipa, koje će za cilj imati skretanje pažnje svim relevantnim subjektima na pretpostavku nevinosti i na važnost njenog poštovanja.

Arhive