Посета средњошколаца Правном факултету Универзитета у Београду

У суботу 20. новембра 2021. године, Правни факултет Универзитета у Београду, поново је одржао дан Отворених врата. Посетили су нас ученици завршних година из бројних школа, међу којима су и: Десета гимназија „Михајло Пупин“, Седма београдска гимназија, Пета београдска гимназија, Гимназија у Лазаревцу, Прва економска школа, Земунска гимназија и многе друге.

 Ове недеље су факултет презентовали асистенткиња Ивана Миљуш и демонстратор Никола Станковић. Циљ презентације је био да у пријатној атмосфери ђаци буду упознати са пријемним испитом, наставним планом и програмом факултета, његовим просторијама, начином студирања и предметима који их током студија очекују. Поред тога, представљене су им разноврсне наставне и ваннаставне активности које наш факултет нуди, богат програм мобилности студената, као и различити облици сарадње које факултет има са многобројним домаћим и иностраним органима, институцијама, али и организацијама. Додатно, важна ставка презентације је био рад у пракси и упознавање са широком лепезом каријерних могућности које пружа Правни факултет Универзитета у Београду.

Ђаци су током читаве презентације били веома активни и постављали су различита питања. Нека од тих питања била су: „Како се обавља приправнички стаж?“; „Како се полаже правосудни испит?“; „Који се све језици уче на Правном факултету Универзитета у Београду?“; „У којим областима Правни факултет тежи да се даље развија?“; „Како изгледа испит на Правном факултету?“ и бројна друга.

 После активне и продуктивне дискусије, сви ученици, којих је било више од четрдесет, добили су примерак књиге декана проф. др Зорана Мирковића „Како да постанем правник?“ и потом су спроведени кроз факултет ради упознавања истог. Сви ђаци су наш факултет напустили задовољни и надамо се да смо успели да им одшкринемо једно ново поглавље на путу даљег образовања, односно студентски живот у оквиру наше куће – Правног факултета Универзитета у Београду.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве