Tim Pravnog fakulteta osvojio je prvo mesto i nagradu za najboljeg govornika na takmičenju „Osudi diskriminaciju“

Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojio je prvo mesto i nagradu za najboljeg govornika na nacionalnom takmičenju u simulaciji suđenja iz oblasti zaštite od diskriminacije „Osudi diskriminaciju“ koje organizuje Poverenica za zaštitu ravnopravnosti i Fondacija za otvoreno društvo. Tim našeg fakulteta činili su studenti Vasilije Bošković i Nikola Ivković, a za takmičenje ih je pripremao saradnik u nastavi Stefan Jovanović. Takođe, u pismenoj fazi takmičenja studentima je pomogla i gospođa Ljubica Milutinović, sudija Vrhovnog kasacionog suda u penziji.

Nagradu za najboljeg govornika dobio je Vasilije Bošković. Studenti su se u finalu susreli sa timom iz Novog Pazara pred petočlanim sudijskim većem sastavljenim od uglednih stručnjaka, pretežno iz najviših srpskih sudova i javnog tužilaštva.

Tim koji je takođe predstavljao Pravni fakultet, koji su činili studenti Emilija Gajić, Vasilije Mitrovski i Nevena Nedeljković, osvojio je treće mesto u usmenoj fazi. Tim je pripremala asistentkinja Valerija Dabetić.

Ovo je treća godina zaredom kako su studenti našeg fakulteta zauzeli najviše mesto na ovom tradicionalnom takmičenju koje okuplja timove iz cele Srbije, na kojem studenti Pravnog fakulteta redovno zauzimaju visoka mesta i ostvaruju veoma zapažene rezultate.

Poverenica Brankica Janković i bivši sudija Ustavnog suda Bosa Nenadić uručile su nagrade studentima i izrazile veliko zadovoljstvo kvalitetom usmene argumentacije i zainteresovanošću mladih pravnika koji su na početku svoje karijere za delikatna i zanimljiva pitanja iz oblasti ravnopravnosti i diskriminacije.

Arhive