Izabrana dobitnica pete Taboroši stipendije

Advokatska kancelarija Gecić Law i porodica Taboroši ustanovili su 2016. godine Taboroši stipendiju u znak sećanja na ličnost i delo profesora Svetislava Taborošija. Stipendija promoviše i doprinosi daljem razvoju naučno-istraživačkog rada u oblasti prava i ekonomije, u kojoj je profesor Taboroši ostavio neizbrisiv trag proučavajući ulogu prava u regulisanju privrednih tokova. Taboroši stipendija je prva ove vrste na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, pokrenuta od strane bivših studenata u znak zahvalnosti svom mentoru.

Taboroši stipendija za 2021/2022. godinu dodeljena je Milici Bundalo, studentkinji 4. godine poslovno-pravnog smera Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu na osnovu ocena Komisije, koju su činili advokati specijalizovani za oblast privrednog prava, članovi porodice Taboroši i profesori Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Stipendija je dodeljena za izuzetno kvalitetan rad na temu ESG – pojam i pravna regulativa Republike Srbije primenjiva na poslovanje kompanija – reprezentativni primeri”.

Advokatska kancelarija Gecić Law, dobitnica nagrade za najbolju advokatsku kancelariju jugoistočne Evrope prestižnog magazina The Lawyer, na ovaj način pruža podršku studentima koji predstavljaju budućnost srpske nauke i društva. Gecić Law poziva sve studente koji ispunjavaju kriterijume konkursa i žele da se dalje usavršavaju u naučno-istraživačkom radu u oblasti ekonomskog prava i/ili svoju karijeru posvete radu u privrednoj advokaturi da učestvuju na nekom od narednih konkursa za Taboroši stipendiju. 

Pored toga, ova kancelarija studentima završne godine koji su zainteresovani da postanu deo ovog pobedničkog tima omogućava da se putem veb sajta geciclaw.com u bilo kom trenutku prijave za otvorene pozicije.

Arhive