BG PRAKSA- prilika za studente Univerziteta u Beogradu

Univerzitet u Beogradu i Grad Beograd pozivaju studente završnih godina osnovnih i master studija da postanu deo 11. generacije polaznika programa univerzitetske radne prakse BG PRAKSA i iskoriste priliku za sticanje radnog iskustva u struci.

Ovog leta 135 studenata Univerziteta u Beogradu imaće priliku da obavi tromesečnu radnu praksu u nekoj od sledećih ustanova:

Preduzeća: JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, JP „Gradsko stambeno” , JKP „Beograd put“, JP „Beogradska tvrđava“, JKP „Veterina Beograd“, JKP „Infostan tehnologije“ Beograd, JKP za javne garaže i parkirališta „Parking servis”, Turistička organizacija Beograda, JKP „Pogrebne usluge”, gradska opština Savski venac, ustanove kulture: Biblioteka grada Beograda, Biblioteka „Milutin Bojić“, Biblioteka „Dimitrije Tucović“ Lazarevac, Dom omladine Beograda, BITEF teatar, Muzej afričke umetnosti – zbirka Vede i dr Zdravka Pečara, Muzej grada Beograda, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Istorijski arhiv Beograda, Kancelarija za mlade, Gradsko veće, kao i 11 sekretarijata Gradske uprave.

Svim polaznicima programa tokom tri meseca trajanja prakse biće obezbeđena novčana nadoknada. Angažovanje u programu, kao prepoznata relevantna vannastavna aktivnost studenata Univerziteta u Beogradu, nosi i dodatne /nekumulativne/ ESPB bodove.

Svaki polaznik prakse imaće neposredno određenog mentora iz reda zaposlenih.

Tokom realizacije programa ove godine biće uključeno ukupno 90 mentora na 82 različite pozicije u gradskim preduzećima, ustanovama kulture, bibliotekama, muzejima, sekretarijatima gradske uprave i opštinama koje učestvuju u programu.

Konkurs sa svim detaljima o lokacijama i pozicijama za praksu, opisom posla, uslovima za svaku poziciju i potrebnim dokumentima nalazi se na sajtu Centra za razvoj karijere, na stranici http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa

Na istoj strani sajta istaknuti su važni datumi vezani za proces prijave, predselekciju, selekciju, odgovori na najčešće postavljena pitanja, link ka prijavnom formularu za konkurs, kao i “Vodič kroz konkurs” sa pozicijama organizovanim prema fakultetima.

Na konkurs se mogu prijaviti zainteresovani studenti završnih godina osnovnih i master studija u skladu sa navedenim uslovima konkursa za raspisane pozicije.

Za sve kandidate neophodno je da prilože skeniranu potvrdu o redovnom studiranju sa odgovarajućeg fakulteta.

Konkurs je otvoren od 12.aprila do 4. maja 2022. godine u ponoć, a prvi dan prakse biće 1. jul 2022.

O PROGRAMU BG PRAKSA:

Program se realizuje od 2010. godine za redom zahvaljujući uspešnoj saradnji Univerziteta u Beogradu i Grada Beograda, a osmislio ga je Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu. Program je rezultat zajedničkog nastojanja da što veći broj studenata Univerziteta u Beogradu stekne praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija i tako unapredi svoje akademsko obrazovanje; proistekao iz potrebe da se što većem broju mladih ljudi sa univerzitetskom diplomom pruži podrška u profesionalnom usavršavanju, ali i prepoznavanje važnosti ideje da koncept društveno odgovornog poslovanja postane integralni deo poslovnih strategija javnih preduzeća u Beogradu. Do sada je kroz program BG praksa prošlo preko 2000 studenta sa 27 fakulteta Univerziteta u Beogradu.

PRAVNI FAKULTET

JKP „Pogrebne usluge“

Pravni savetnik

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“

Praktikant- Stručni saradnik za saradnju sa javnim izvršiteljima

GO Savski venac 

Praktikant na pravnim poslovima  iz oblasti  imovinsko-pravnih i stambenih poslova

GU – Sekretarijat za javni prevoz 

Sar. na posl. javnog prevoza u odelj.za normativno-pravne poslove i poslove javnih nabavki

Saradnik na poslovima javnog prevoza u odeljenju za tarifne sisteme i kontrolu

GU – Sekretarijat za imovinske i pravne poslove

Izvršilac za pripremu akata

Praktikant na poslovima prireme dokumentacije za izradu nacrta ugovora

GU – Sekretarijat za imovinske i pravne poslove

Praktikant na studijsko-analitičkim i stručno-operativnim poslovima

GU- Sekretarijat za opšte poslove

Praktikant – podrška pravnim poslovima  u oblasti nabavki

GU – Sekretarijat za informisanje

Novinar – praktikant u Sektoru za informisanje

Praktikant u Sektoru za marketing i odnose sa medijima

GU – Sekretarijat za upravu

Statističar analitičar na poslovima statistike prometa i cena

Statističar analitičar

GU – Sekretarijat za sport i omladinu

Saradnik u sektoru za sport 

GU Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima

Saradnik za projekte Kancelarije za mlade

GU- Sekretarijat za javne prihode

Praktikant na analitičko poreskim poslovima

Istorijski arhiv Beograda

Arhivist na poslovima zaštite arhivske građe

Biblioteka grada Beograda

Bibliotekar

Dom omladine Beograda

Asistent menadžera za odnose sa javnošću

Programski asistent

Arhive