Успех наших студената на Светском и Европском универзитетском дебатном првенству

На Светском универзитетском дебатном првенству (Belgrade WUDC 2022) које се ове године одржало онлине, услед пандемије, а домаћин је била српска академска дебатна мрежа Отворена комуникација, наши студенти су остварили историјски успех. Ђорђе Радосављевић и Новак Челебић (Правни факултет Универзитета у Београду) су однели титулу светских шампиона у категорији енглески као други језик. Ово је први пут у историји да су наши студенти постали шампиони у овој категорији такмичења. На првенству је учествовало преко 1000 студената из целог света.  На путу до финала, они су победили тимове са Харварда, Кембриџа, Универзитета у Сиднеју, док су у самом финалу дебатовали против тимова из Израела и Француске.

Ђорђе Радосављевић је такође добио престижну награду Садиq Аyинде, која се додељује за најбољи говор у финалу категорије енглески као други језик.


На овогодишњем светском првенству је такође Милош Марјановић био у тиму главних судија.

Наши студенти су такође остварили велике успехе на Европском универзитетском дебатном првенству (Zagreb EUDC 2022), које се одржало у Загребу, недуго након Светског првенства.

Ђорђе Радосављевић и Новак Челебић су се пласирали у финале турнира у категорији енглески као други језик. На европском првенству је учествовало преко 300 студената из целе Европе, а према броју бодова након 9 рунди они су били 8. најбољи тим на такмичењу у овој категорији. Ђорђе и Новак су у финалу дебатовали против тимова са Универзитета у Тел Авиву, Универзитета у Софији и Универзитета у Хаифи. Поред овог великог успеха, Ђорђе Радосављевић је проглашен за 9. најбољег говорника, а Новак Челебић за 12. најбољег говорника у категорији енглески као други језик.

Наши студенти су такође остварили оргромне успехе као судије на првенству. Мила Марјановић (Правни факултет Универзитета у Београду) је судила четвртфинале у отвореној категорији, док је Милош Марјановић судио финале отворене категорије. Наш факултет је такође, као судија, представљала и Андријана Стојковић.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве