Nedelja dobrodošlice brucošima Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu

U susretu školskoj 2022–2023. godini, po prvi put je u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu organizovana Nedelja dobrodošlice brucošima. Tokom sedmice koja prethodi zvaničnom početku semestra, od 26. do 29. septembra, brucoši kao i svi ostali zainteresovani studenti Pravnog fakulteta, mogli su aktivno da učestvuju na radionicama koje su imale za cilj da im omoguće lakši i kvalitetniji početak studentskog života.

Sve radionice su bile usmerene na praktične obrazovne potrebe budućih mladih pravnika i bavile su se različitim temama od značaja kao što su: 1) Upoznavanje Pravnog fakulteta; 2) Tehnike pravilnog učenja; 3) Primenjene tehnike pravilnog učenja; 4) Kako se pripremiti za ispit?; 5) Akademsko poštenje i studentska etika; 6) Osnovi profesionalne komunikacije; 7) Motivacioni govor – kako uspeti i kako ne odustati? i 8) Značaj i mogućnosti za neformalno učenje. U anonimnim evaluacijama, polaznici su sve radionice ocenili najvišim ocenama i opisali ih kao korisne, sadržajne i kreativne. Opšte mišljenje brucoša oslikavaju reči jednog od učesnika „praktični saveti, prijatna atmosfera i odlični predavači“, dok su stariji studenti bili jednoglasni u svom lamentu „eh, da je ovo bilo u naše vreme“.

Uz pomenute radionice, koordinatori projekta su organizovali i sajam studentskih organizacija, kako bi se brucoši upoznali i sa raznovrsnim vannastavnim aktivnostima koje nudi naš fakultet. U saradnji sa Školom intelektualnih veština, studentima su ponuđena i četiri onlajn kursa: 1) Brzo čitanje Masterclass;  2) Dobro spavaj bolje pamti;  3) Zašto loše pamtimo i 4) Studymaster mentorski proces. Svi pomenuti kursevi orijentisani su na različite vrste pomoći u savladavanju ispitne materije i prevazilaženju zastoja u učenju, kako bi studenti Pravnog fakulteta mogli da optimizuju svoj rad i poboljšaju rezultate u učenju.

Kreiranje i rukovođenje radionica bilo je povereno mlađim asistentima i saradnicima, koji su prema rečima učesnika bili spremni za saradnju, pokazali želju da im pomognu i iskreno pričali o svojim iskustvima. Nastavnici koji su učestvovali na projektu i doprineli njegovoj uspešnoj realizaciji su dr Maša Mišković, Valerija Dabetić, Marija Vlajković, Novak Vujičić, Đorđe Marković, Una Divac, Ivana Radisavljević,  Stefan Jovanović, Sava Vojnović, Aleksa Škundrić i Nikola Stanković.

Slike sa ovog događaja možete pogledati na ovom linku , a sve dalje aktivnosti Tima za orijentaciju Pravnog fakulteta možete pratiti ovde http://orijentacija.ius.bg.ac.rs/. Sve studente koji su učestvovali na radionicama pozivamo da učestvuju u anonimnom onlajn istraživanju i svojim komentarima nam pomognu da još bolje razumemo i odgovorimo na njihove obrazovne potrebe https://docs.google.com/forms/d/10DspAseLZ2dbT7pBAwy40VH7LWOfecaOKZxgSBR8SDw/edit.

Da je ovim događajem započeta jedna lepa tradicija na Pravnom fakultetu, govori činjenica da je organizatorima pristiglo ukupno 1030 prijava! To znači da je preko 350 studenata pokazalo interesovanje za nekoliko različitih radionica.

Svim našim studentima želimo srećan i uspešan početak školske godine!

Tim za orijentaciju

Pravni fakultet

Univerziteta u Beogradu

Arhive