Svečano otvorena školska 2022/23. godina

U ponedeljak, 3. oktobra 2022. godine, svečanom akademijom u amfiteatru V – „Radomir Lukić“ otvorena je školska 2022/23. godina. Pred mnogobrojnim okupljenim brucošima, nastavnicima i gostima iz pravne struke i akademskog okruženja, svečanost je otvorena državnom himnom „Bože pravde“ i studentskom himnom „Gaudeamus igitur“ u izvođenju hora „Obilić“ akademskog kulturno-umetničkog društva „Branko Krsmanović“, pod dirigentskom palicom Ane Ćosović.

Prof. dr Miloš Stanković, koji je vodio program, pročitao je zatim pismo koje je povodom početka školske godine brucošima i Fakultetu uputio prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Okupljenima su se zatim pozdravnim govorima obratili dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Zoran Mirković (tekst govora možete videti ovde), prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu, prof. dr Dejan Filipović, prodekan za nastavu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Bojan Milisavljević, kao i student-prodekan, Srđan Arbutina. Kroz ove govore, novi studenti upoznati su sa istorijatom Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, značajem studija prava, mogućnostima, pravima i obavezama koje su otvorene za njih kao studente Pravnog fakulteta.

U završetku svečanosti, hor „Obilić“ izveo je odabrani umetnički program.

Fotografije možete videti ovde

Arhive