Посета представника АДА Универзитета у Бакуу

У петак, 21. октобра 2022. године  Правни факултет Универзитета у Београду посетили су проф. др Анар Валијев, декан Факултета за јавне и међународне послове АДА Универзитета у Бакуу, Елшад Гојушов, шеф сектора за пријем нових студената АДА Универзитета, и Мехрибан Тагијева из Амбасаде Азербејџана у Београду. Госте из Азербејџана дочекали су испред Правног факултета проф. др Јелена Лепетић, продекан за међународну сарадњу, доц. др Нина Кршљанин, продекан за научни и стручни рад, проф. др Марко Јовановић и др Ивана Родић, која је задужена за међународну сарадњу. На састанку су разматране могућности за размене студената, наставног и административног особља, као и за реализацију других облика сарадње, која је успостављена  Споразумом о сарадњи закљученим 31. марта 2022. године између партнерских универзитета.

У циљу академског повезивања, представници АДА Универзитета предложили су организовање студентске посете Азербејџану, као и студентске посете Србији, у оквиру додатног курса или летње школе, уз финансијску подршку азербејџанских компанија. Поред тога, изнет је предлог да се у наредном периоду сарадња реализује и у оквиру Еразмус+ програма, да се омогуће истраживачки боравци наставницима и студентима постдипломских студија на партнерским институцијама, као и да се организују гостујућа предавања о темама од заједничког интереса. 

Проф. др Анар Алијев одржао је студентима предавање на тему „Енергетска безбедност у Европи и кавкаском региону“, након кога су  представљене могућности стипендирања и реализовања дела студијског програма на АДА Универзитету за студенте Правног факултета Универзитета у Београду.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве