Poseta predstavnika ADA Univerziteta u Bakuu

U petak, 21. oktobra 2022. godine  Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu posetili su prof. dr Anar Valijev, dekan Fakulteta za javne i međunarodne poslove ADA Univerziteta u Bakuu, Elšad Gojušov, šef sektora za prijem novih studenata ADA Univerziteta, i Mehriban Tagijeva iz Ambasade Azerbejdžana u Beogradu. Goste iz Azerbejdžana dočekali su ispred Pravnog fakulteta prof. dr Jelena Lepetić, prodekan za međunarodnu saradnju, doc. dr Nina Kršljanin, prodekan za naučni i stručni rad, prof. dr Marko Jovanović i dr Ivana Rodić, koja je zadužena za međunarodnu saradnju. Na sastanku su razmatrane mogućnosti za razmene studenata, nastavnog i administrativnog osoblja, kao i za realizaciju drugih oblika saradnje, koja je uspostavljena  Sporazumom o saradnji zaključenim 31. marta 2022. godine između partnerskih univerziteta.

U cilju akademskog povezivanja, predstavnici ADA Univerziteta predložili su organizovanje studentske posete Azerbejdžanu, kao i studentske posete Srbiji, u okviru dodatnog kursa ili letnje škole, uz finansijsku podršku azerbejdžanskih kompanija. Pored toga, iznet je predlog da se u narednom periodu saradnja realizuje i u okviru Erazmus+ programa, da se omoguće istraživački boravci nastavnicima i studentima postdiplomskih studija na partnerskim institucijama, kao i da se organizuju gostujuća predavanja o temama od zajedničkog interesa. 

Prof. dr Anar Alijev održao je studentima predavanje na temu „Energetska bezbednost u Evropi i kavkaskom regionu“, nakon koga su  predstavljene mogućnosti stipendiranja i realizovanja dela studijskog programa na ADA Univerzitetu za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Arhive