Tim Pravnog fakulteta osvojio je drugo mesto i nagradu za najboljeg govornika na takmičenju „Osudi diskriminaciju“

Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojio je drugo mesto i nagradu za najboljeg govornika na IX nacionalnom takmičenju u simulaciji suđenja iz oblasti zaštite od diskriminacije „Osudi diskriminaciju“ koje organizuje Poverenica za zaštitu ravnopravnosti i Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“. Tim našeg Fakulteta činili su studenti četvrte godine Tijana Glišović i Stevan Vuković, a za takmičenje ih je pripremao asistent Đorđe Marković. Nagradu za najbolju govornicu dobila je Tijana Glišović.

Prvo mesto zauzeo je tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, sa kojim su se naši studenti susreli u finalu pred petočlanim sudskim većem sastavljenim od uglednih pravnik stručnjaka, sudija, tužilaca i advokata.

Tim koji je takođe predstavljao Pravni fakultet, a koji je u ukupnom plasmanu zauzeo treće mesto činili su studenti Filip Borisavljević, Ognjen Jorgić i Aleksandar Maksić. Tim je pripremao docent dr Ivan Đokić.

Ovo je četvrta godina zaredom kako su studenti našeg Fakulteta plasirali u finale ovog tradicionalnog takmičenja, koje okuplja timove iz cele Srbije, na kojem studenti Pravnog fakulteta redovno zauzimaju najviša mesta i ostvaruju veoma zapažene rezultate. Poverenica za ravnopravnost Brankica Janković i sudija Ustavnog suda Srbije u penziji dr Bosa Nenadić uručile su nagrade studentima i izrazile zadovoljstvo kvalitetom usmene argumentacije i zainteresovanošću mladih pravnika, koji su na početku svoje karijere, za delikatna i zanimljiva pitanja iz oblasti ljudskih prava, ravnopravnosti i diskriminacije.

Arhive