Održana konferencija „IP: Con Belgrade 2023”

U atrijumu Jugoslovenske kinoteke, 6. aprila 2023. godine održana je Beogradska konferencija o pravu intelektualne svojine / IP: Con Belgrade, stručni skup koji su organizovali Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu i „Živko Mijatović i partneri“ – zastupnici u oblasti intelektualne svojine. Učesnici Beogradske konferencije o pravu intelektualne svojine bili su predstavnici različitih pravničkih profesija – profesori prava, sudije, advokati, privrednici… Cilj organizatora bio je da omogući dijalog između svih aktera koji se svakodnevno bave pravom intelektualne svojine.

Skup je organizovan u okviru četiri panela. Prvi panel bio je posvećen osvrtu na važeći Zakon o žigovima, tri godine nakon njegovog usvajanja. U okviru ovog panela govorili su: prof. dr Slobodan M. Marković, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu; g. Nikola Kliska, advokat; gđa Ana Babić, samostalni savetnik u Privrednom sudu u Beogradu; i g. Dejan Bogdanović, advokat.  Drugi panel bio je posvećen pravu intelektualne svojine i digitalnoj imovini, a u njemu su učestvovali: prof. dr Dušan V. Popović, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu; dr Mina Jovanović Ninković, advokat; i g. Bogdan Vujović, osnivač društva „Eko digital“. Treći panel bio je posvećen postupcima zbog povrede prava intelektualne svojine. U trećem panelu su učestvovali: prof. dr Sanja Savčić, Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu; prof. dr Ivana Kunda, Pravni fakultet Univerziteta u Rijeci; gđa Jelisaveta Pavlović Nikolić, samostalni savetnik u Višem sudu u Beogradu; i g. Dragan Milić, advokat. Četvrti panel je bio posvećen industriji video igara i u njemu su govorili: prof. dr Manojlo Maravić, Akademija umetnosti u Novom Sadu; asist. dr Novak Vujičić, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu; g. Vladimir Marenović, advokat; i gđa Kristina Janković Obućina, Asocijacija industrije video igara Srbije.

Snimak konferencije je dostupan na „Jutjub“ kanalima Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i „Živko Mijatović i partneri“.


Fotografije sa konferencije.

Foto: Stefan Simonović (ZM-P)

Arhive