Одржана трибина „Образовање младих у функцији спречавања корупције“

У оквиру манифестације „Недеља борбе против корупције“ коју организује Агенција за спречавање корупције под слоганом „За Србију против корупције“  12. децембра, у конференцијској сали Правног факултета Универзитета у Београду, одржана је трибина под називом „Образовање младих у функцији спречавања корупције“. Реч је о догађају који је наш факултет заједнички организовао са Агенцијом за спречавање корупције, а у жељи да нашим студентима приближимо саму појаву корупције, неке налазе из праксе (пре свега када се ради о перцепцији корупције на Универзитетима како у Србији, али и региону), али и улоге и надлежности којима располаже Агенција за спречавање корупције као независно тело у правном поретку Републике Србије.

Трибину је својом победничком беседом „Учи, па ћеш, можда, имати“ отворио студент нашег факултета Ђорђе Гојковић.

            Овом приликом, студенти су могли да разговарају са директором Агенције за спречавање корупције – господином Дејаном Дамњановићем; упознају се са налазима истраживања „Перцепција корупције на Универзитету“ господина Дејана Милића; чују излагање госпође Ксеније Митровић из области етике и интегритета; да се боље упознају са улогом друштва у спречавању корупције управо кроз образовање младих господина Александра Ђорђевића као представника Канцеларије Уједињених нација за дрогу и криминал у Србији, али и да разговарају са нашим продеканом за наставу професором др Бојаном Милисављевићем који је модерирао целим догађајем.

            Трибина представља одличну увертиру за курс за иновацију знања из области спречавања корупције који ће почети у пролећном семестру школске 2023/24. године на Правном факултету Универзитета у Београду.

            Након излагања, уследила је богата дискусија са студентима, а извучен је закључак да је реч о области која врло занима наше студенте, те да ће овај облик сарадње бити само први у низу догађаја на ову тему, а које ће заједнички организовати наша институција и Агенција за спречавање корупције.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве