Одржана петнаеста „Правнијада“

Студентски парламент Правног факултета Универзитета у Београду је по 15. пут организовао конференцију студената права – Правнијада на Златибору у периоду од 7. до 10. децембра 2023. године.

На конференцији је учествовало више стотина колегиница и колега који су имали прилику да учествују у разноврсном програму Правнијаде како би продубили своје знање на различите теме и боље се међусобно упознали.

Конференцију су отворили: продекан за наставу, проф. др Бојан Милисављевић, заменик председника Студентског парламента Правног факултета Универзитета у Београду, Алекса Пешић и генерални секретар Студентског парламента Правног факултета Универзитета у Београду, Милица Ћирковић.

Ове године је академски програм Правнијаде обухватио 7 секција на којима су студенти излагали истраживачке радове које су написали под менторством професора и сарадника Правног факултета.

Студентском парламенту је нарочито драго што је изложено чак 37 радова. Овакав резултат показује да су студенти из године у годину све више заинтересованији за један овакав истраживачки подухват и писање на теме које су њима интересантне.Најквалитетнији радови ће бити објављени у четвртом Зборнику студентских радова Правног факултета Универзитета у Београду.

Новитет овогодишње Правнијаде је угошћавање адвоката из адвокатске канцеларије Вуковић и партнери који су одржали панел на тему „Трансакција преноса удела у компанији“. Том приликом су студентима приближили како у пракси један овакав комплексан правни подухват заправо изгледа, а затим су у дугој дискусији са студентима разговарали о разним аспектима адвокатуре као каријерног позива. Последњег дана конференције се у сали Студентског одмаралишта „Ратко Митровић“ одржало финале два традиционална такмичења у којем учествују студенти прве године под менторством проф. др Владимира Вулетића.

Одржано је Финале симулације античког суђења, а пре самог затварања конференције и Финале такмичења у беседништву на којима су наше најмлађе колегинице и коелге имали прилику да покажу своје познавање римског права и вештине јавног наступа и реторике.

Конференцију је затворио студент продекан Правног факултета Универзитета у Београду, Игор Муиџа. 

Секције које су одржане:

Међународноправна секција – „Ратови новог доба“

Руководиоци секције:

Проф. др Бојан Милисављевић

Сарадник у настави Никола Станковић

Породичноправна секција – „Породично право у светлу изазова XXI века“

Руководилац секције:

Проф. др Урош Новаковић

Грађанскоправна секција –

„Утицај савременог доба на институте грађанског права“

Руководилац секције:

Доц. др Снежана Дабић Никићевић

Уставноправна секција –

„Савремени изазови уставног права“

Руководиоци секције:

Проф. др Владан Петров

Сарадник у настави Александар Цветковић

Кривичноправна секција –

„Кривично право и оружани сукоби“

Руководиоци секције:

Проф. др Милан Шкулић

Доц. др Ивана Миљуш

Сарадник у настави Алекса Шкундрић

Привредноправна секција – „Дигитализација пословног права“

Руководилац секције:

Асс. др Маша Мишковић

Радноправна секција –

„Радно право и савремени свет рада“

Руководиоци секције:

Доц. др Филип Бојић

Сарадник у настави Мина Кузминац

Наше колегинице и колеге су имали прилику да током једног продуженог викенда на планини Златибор науче нешто ново и да се квалитетно друже и међусобно упознају у једној опуштајућој атмосфери.

Студентски парламент се захваљује Управи Правног факултета на подрши приликом реализације овог догађаја као и свим професорима и сарадницима који су дали свој велики допринос при спровођењу академског програма Правнијаде. Такође, захваљује се адвокатској канцеларији Вуковић и партнери на сјајном панелу, нашим спонзорима који су подржали овај догађај, али пре свега нашим колегиницама и колегама који су учествовали на конференцији. Радујемо се поновном сусрету на предстојећим догађајима!

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве