Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu u studijskoj poseti Univerzitetu u Havani

U periodu od 26. januara do 7. februara 2024. godine, delegacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, učestvovala u studijskoj poseti Kubi koja je za cilj imala uspostavljanje akademske saradnje i potpisivanje Sporazuma o saradnji sa Univerzitetom u Havani.

U okviru posete organizovani su akademski susreti i stručne diskusije na temu „Ekonomska blokada i Monroova doktrina. Uticaj na međunarodne odnose i međunarodno pravo“. U akademskim razmenama učestvovali su predstavnici Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Havani i Višeg instituta za međunarodne odnose „Raul Roa Garsija“.

U prisustvu akademskog i administrativnog osoblja oba fakulteta, dekan Pravnog fakulteta prof. dr Zoran Mirković i dekan Pravnog fakulteta u Havani, prof. prof. dr Andri Matilja Korea potpisali su Ugovor o saradnji između dve institucije i najavili nastavak buduće akademske saradnje.

Takođe, prof. dr Branko Rakić i asist. Marija Vlajković učestvovali su i na međunarodnom kongresu Universidad 2024, koji se održao u Havani od 6-9. februara 2024. godine. Profesor Branko Rakić i asist. Marija Vlajković su na panelu posvećenom održivom razvoju, visokom obrazovanju kao i zaštiti pod okriljem UNESCO-a, predstavili projekat „Projekat Univerzitet u prirodi Univerziteta u Beogradu na području Rezervata biosfere Golija – Studenica“.

Arhive