Pokrenute nove studije za inovaciju znanja iz oblasti prava zaštite podataka o ličnosti

Nastavno-naučno veće Univerziteta u Beogradu – Pravnog fakulteta donelo je, na sednici održanoj 20. maja 2024. godine, odluku o organizovanju Studija za inovaciju znanja iz oblasti prava zaštite podataka o ličnosti.

Studije će biti organizovane u saradnji sa Poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Nastavu će, pored profesora Pravnog fakulteta, izvoditi i Poverenik i predstavnici stručne službe Poverenika, kao i ugledni stručnjaci iz prakse.

Prof. dr Zoran Mirković, dekan Pravnog fakulteta, i g. Milan Marinović, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, zaključili su 24. maja 2024. godine Opšti sporazum o saradnji, kao i Sporazum o organizaciji Studija za inovaciju znanja. Tokom sastanka, obe strane su istakle dosadašnju uspešnu saradnju i uverenje u uspeh novog studijskog programa. Sastanku su prisustvovali i gđa Sanja Unković, zamenica Poverenika, i prof. dr Dušan Popović, upravnik Studija.

Uskoro ćemo objaviti više informacija o programu studija. Upis će se obaviti tokom septembra. Nastava će započeti u drugoj polovini oktobra 2024. godine.

Arhive