Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Udruženjem osigurivača Srbije najavljuje novi ciklus studija za inovaciju znanja iz osiguranja

Polazeći od toga da u modernom društvu osiguranje izuzetno koristan i cenjen proizvod, sa tendencijom ekspanzije, pojave novih proizvoda, korišćenja digitalnih inovacija, usvajanja novih poslovnih politika, Pravni fakultet je prepoznao značaj multidisciplinarno osmišljenih studija za profesionalno usavršavanje generacija pravnika i ostalih profila koje se uspešno bave osiguranjem. Pravni fakultet uz podršku Udruženja osiguravača Srbije uspešno je okončao prvi ciklus studija za inovaciju znanja iz osiguranja izašavši u susret potrebama tržišta osiguranja. Multidisciplinarnim pristupom osiguranju, to jest organizacijom studija na kojima su angažovani predavači ne samo pravnog, već i ekonomskog, marketinškog i tehničkog profila ostvaren je cilj studija: opismenjavanje kadrova, što je conditio sine qua non razvoja jakog tršišta osiguranja koje je u stanju da se suoči sa svim izazovima koje donosi poslovanje u XXI veku.

Zadovoljstvo naših polaznika prve generacije studija, ne samo stručnošću predavača i odabirom tema, već i izuzetnim odnosom i uvažavanjem; odličan rezultat na završnom testu i umrežavanje sa kolegama polaznicima i predavačima po sebi dovoljno govore o uspešnosti prvog ciklusa studija.

Sa zadovoljstvom najavljujemo upis druge generacije studija. Drugoj generaciji studija nudimo nešto izmenjen program, povećani fond časova, radionice, nove predavače, ali zadržavamo standarde i kvalitet predavanja i uopšte uvažavanja i predavača i polaznika studija. Zajednički cilj Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Udruženja osiguravača Srbije je promocija osiguranja kao delatnosti koja po svim odlikama pripada budućnosti.

Šta polaznici mogu očekivati:

Novi proizvodi osiguranja:

Detaljna analiza i razmatranje inovativnih osiguravajućih proizvoda koji odgovaraju na savremene potrebe tržišta.

Case study primeri koji će vam omogućiti da razumete kako se nove politike i proizvodi kreiraju i implementiraju u praksi.

Diskusija o personalizovanim osiguravajućim rešenjima koja pružaju bolje pokriće i fleksibilnost za korisnike.

Tehnološke inovacije:

Pregled najnovijih tehnoloških dostignuća koja transformišu industriju osiguranja, uključujući veštačku inteligenciju, blockchain tehnologiju i analitiku velikih podataka.

Razmatranje kako tehnologija može unaprediti procese kao što su procena rizika, upravljanje polisama i rešavanje šteta.

Predavanja od strane vodećih stručnjaka i pionira u oblasti inovacija.

Zaštita korisnika:

Pregled aktuelnih regulativa i najboljih praksi za zaštitu prava i interesa korisnika u digitalnom dobu.

Diskusija o etičkim pitanjima i izazovima u primeni novih tehnologija u osiguranju.

Radionice i panel diskusije posvećene unapređenju korisničkog iskustva i izgradnji poverenja između osiguravača i korisnika.

Zašto se prijaviti?

Ekspertiza : Učite od renomiranih stručnjaka iz industrije, univerziteta, tela nadzora, nezavisnih agencija.

Aktuelnost : Steknite znanja o najnovijim trendovima i inovacijama koje oblikuju budućnost osiguranja.

Umrežavanje : Povežite se sa profesionalcima i kolegama koji dele vašu strast za inovacijama i osiguranjem.

Praktično i funkcionalno znanje: Kroz praktične primere i studije slučaja, dobićete uvid u realne izazove i rešenja u industriji osiguranja.

Trajanje studija:

Nastava obuhvata 70 časova predavanja, uključujući i dve radionice, a početak je planiran za sredinu oktobra. Nakon odslušane nastave, polaznici bi trebalo da polože završni ispit kako bi stekli uverenje iz oblasti inoviranih znanja iz osiguranja.

Školarina

Školarina za studije iznosi 84.000 dinara i plaća se u celosti pre početka nastave. Školarinom su obuhvaćeni časovi nastave, propratni materijali i polaganje završnog ispita, uz mogućnost jednog ponovnog polaganja.

Prijava

Prijava na studije počinje 2. septembra 2024. godine i traje do 11. oktobra 2024. godine.

Prijave se vrše elektronskim putem, popunjavanjem i dostavljanjem upisnice na sledeću adresu: dusko.colovic@ius.bg.ac.rs

Upisnicu na studije možete preuzeti ovde: OVDE

Upravnica studija

Upravnica studija je prof. dr Nataša Petrović Tomić.

Dodatne informacije

Dodatne informacije o studijama mogu se dobiti preko mejla: dusko.colovic@ius.bg.ac.rs ili pozivom na telefon 011/3027-725, odnosno 062/118-18-18.

Arhive