Po četvrti put održana godišnja konferencija „Intelektualna svojina i internet“

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu i Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS)“ po četvrti put su organizovali konferenciju „Intelektualna svojina i internet“. Ovogodišnji skup, održan 11. juna 2018. godine, otvorili su prof. dr Vladan Petrov, v.d. dekana Pravnog fakulteta, g. Vojislav Rodić, predsednik Upravnog odbora RNIDS, i prof. dr Dušan Popović, predsednik Organizacionog i programskog odbora. U pozdravnim rečima govornici su istakli uspešnu saradnju ove dve institucije, kao i činjenicu da je Pravni fakultet jedan od suosnivača Fondacije RNIDS.

U prvoj sekciji, kojom je predsedavala prof. dr Nataša Petrović Tomić, radove su izložili: prof. dr Dušan Popović (Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu), dr Jelena Ćeranić (Institut za uporedno pravo, Beograd), doc. dr Marko Jovanović (Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu) i g. Dragan Milić (advokat, Beograd). Drugom sekcijom je predsedavao prof. dr Slobodan Marković, a radove su izložili: prof. dr Sanja Radovanović (Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu), doc. dr Svjetlana Ivanović (Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu), dr Andrea Radonjanin (advokat, Beograd) i Novak Vujičić (saradnik u nastavi, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu).

Konferencija je direktno prenošena putem interneta na sajtu RNIDS-a, sajtu Pravnog fakulteta i „Jutjub“ kanalu RNIDS-a. Svi radovi objavljeni su u zborniku u izdanju Centra za izdavaštvo i informisanje Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu (ur. D. Popović), a zbornik, kao i druga izdanja iz oblasti intelektualne svojine, bili su u prodaji na dan održavanja konferencije na štandu Centra za izdavaštvo.

Arhive