Студије

По броју студената Правни факултет Универзитета у Београду је један од највећих у региону, са око 8.000 студената на основним студијама, око 1.280 студената на мастер академским студијама и око 260 студената на докторским академским студијама. На студијама за иновацију – специјализацију знања из различитих области сваке године се упише око 50 полазника. 

Информације о свим облицима студија, од уписа до диплома свих степена можете сазнати избором одговарајућег студијског програма у продужетку, док је списак дипломираних студената доступан овде.

Основне академске студије

Основне студије на Правном факултету трају 4 године (осам семестара) а њихов успешан завршетак доноси диплому високе школске спреме и звање дипломирани правник.

Мастер академске студије права

Од школске 2006/2007. године Правни факултет Универзитета у Београду организује мастер академске студије права које трају два семестра, завршавају се израдом и одбраном завршног рада, доносе 60 ЕСПБ бодова и академски назив мастер правник из одговарајуће уже научне области.

Мастер европских интеграција

Основан 2005. године, MEI је престижни мастер програм на енглеском језику који похађају и домаћи и страни студенти – имали смо студенте са свих континената! Акредитован је и као једногодишњи и као двогодишњи програм (60 или 120 ЕСПБ), а његовим завршавањем се стиче титула Master of Laws in European Integration.

Менаџмент јавних набавки – MPPM

Master in Public Procurement Management (Менаџмент јавних набавки – MPPM) реализује ce на основу споразума о сарадњи између Правног факултета Универзитета у Београду и Департмана за економију и финансије „Тор Вергата“ Универзитета у Риму.

LAW AND GENDER

Правни факултет Универзитета у Београду је акредитовао нови мастер програм на енглеском језику, са насловом LAW AND GENDER. Право уписа имају студенти са завршеним студијама права, друштвених и хуманистичких наука, и након завршеног мастера добијају титулу – Мастер права – Право и Род,  који на енглеском  језику гласи: Master of Laws in Law and Gender.

Докторске студије

Докторске академске студије се изводе на основу акредитованог студијског програма, трају три школске године (шест семестара) са обимом од 180 ЕСПБ бодова и њиховим завршетком се стиче научни назив доктор наука.

Интердисциплинарни курсеви из креирања и анализе јавних политика

Кратки курсеви из области креирања и анализе јавних политика намењени су студентима, државним службеницима, стручњацима, активистима из невладиних организација, новинарима и свима које занима процес настанка јавних политика и методе њихове анализе. У извођењу курсева учествују професори са различитих факултета Универзитета у Београду, стручњаци са вишегодишњим искуством у области јавних политика. Курсеви су настали у оквиру пројекта „Интердисциплинарни програми кратких циклуса из области анализе и креирања јавних политика“ који је суфинансиран средствима Европске уније Еразмус +

Специјалистички курс из Међународног избегличког права

Од 2022. године, Правни факултет Универзитета у Београду у сарадњи са Институтом за хуманитарно право из Сан Рема и Канцеларијом УНХЦР-а у Србији организује специјалистички курс из „Међународног избегличког права“. Имплементација специјалистичког курса део је активности које Правни факултет спроводи у оквиру „Sergio Vieira de Mello“ иницијативе, а који је представљен на Глобалном форуму за избеглице у Женеви, организованом у децембру 2023. године.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве