Veliki uspeh studenata Pravnog fakulteta na takmičenju iz medijskog prava u Oksfordu

Na jedanaestom takmičenju studenata prava iz oblasti medijskog prava – Monroe E. Price Media Moot Court Competition, održanom od 8. do 13. aprila 2018. godine u Oksfordu, tim Pravnog fakulteta postigao je značajan uspeh plasmanom u najboljih 20 timova iz celog sveta, u konkurenciji od preko 100 fakulteta sa pet kontinenata sveta. Takođe, naš student master studija Stefan Despot je osvojio nagradu za devetog najboljeg govornika, u konkurenciji od 240 takmičara iz celog sveta. Pravni fakultet stoji u odabranom društvu,kao jedan od tri tima koji su poneli nagradu za najboljeg govornika, a da nije sa engleskog govornog područija.

Tim koji je predstavljao Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu na ovogodišnjem takmičenju u Oksfordu činili su: Isidora Grabež, Jovana Misailović, Bojana Marinković, Stefan Despot i Pavle Novevski, studenti IV godine i master studija. Studenti su se za ovo takmičenje vredno pripremali sedam meseci zajedno sa Markom Živanovićem, koji je bio trenera tima.

Veliku zahvalnost u pripremama beogradskog tima Fakultet duguje profesorima i kolegama sa Fakulteta i brojnim bivšim učesnicima ovog prestižnog takmičenja, danas uspešnim pravnicima u raznim pravničkim profesijama, koji su svoje dragoceno vreme posvetili pripremama našeg tima u Beogradu, i svojim komentarima i sugestijama na usmene nastupe naših studenata pomogli da kvalitet argumentacije beogradskog tima bude na nivou koji je prikazan, prepoznat i pohvaljen u Oksfordu.

Arhive