Oдржана је трибина представљања Финансијског Универзитетa при Влади Руске Федерације

На Правном факултету Универзитета у Београду 31.1.2019. одржана је трибина представљања Финансијског Универзитет при Влади Руске Федерације из Москве. Подршку пројекту и реализацији пружили су, поред нашег Факултета,  Амбасада Руске Федерације у Републици Србији, Руски дом из Београда као и Адвокатска комора Београда. Интернационална консалтинг група (ICG) из Београда и њен сарадник, Наталија Радивојевић, студент амбасадор Финансијског Универзитета, студент мастер студија Правног факултета Универзитета у Београду и стипендиста РОССОТРУДНИЧЕСТВО-а организовали су овај догађај са циљем упознавања младих са могућностима студирања у Руској Федерацији.

Трибина је отворена обраћањима продекана за међународну сарадњу, доц. др Јелене Лепетић, г. Василија  Галактионова, заменика директора Руског дома и секретара Управног одбора Адвокатске коморе Београда, г. Драгослава Љубичановића. Потом је уследило предавање Наталије Радивојевић, која је говорила о историјату и развоју, као и могућности студија и поступку аплицирања на Финансијски Универзитет при Влади Руске Федерације. Представљени Универзитет је један од најстаријих и водећих образовних институција Руске Федерације са више од 50 000 студената и преко 3000 предавача, 15 факултета, 10 московских кампуса, 27 регионалних филијала и 19 различитих специјалистичких института. Посебан значај Универзитет придаје међународној сарадњи: Универзитет обавља академску размену са 55 високошколских установа широм света, а на њему тренутно студира 1300 страних студената из више од 60 земаља. У оквиру Универзитета делује Припремни факултет, где се студенти из иностранства током једногодишње наставе интензивно усавршавају у знању руског језика и стручне терминологије неопходне за наставак студија на високошколским установама Руске Федерације.

Наталија Радивојевић је изнела и своја лична искуства и позвала присутне студенте да искористе одличне могућности студирања у Русији. Трибини су присуствовали и г. Алексеј Жуков, први секретар Амбасаде Руске Федерације у Републици Србији, више професора и сарадника Правног факултета Универзитета у Београду, представници адвокатске струке и многи студенти.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве