Održana je tribina predstavljanja Finansijskog Univerziteta pri Vladi Ruske Federacije

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 31.1.2019. održana je tribina predstavljanja Finansijskog Univerzitet pri Vladi Ruske Federacije iz Moskve. Podršku projektu i realizaciji pružili su, pored našeg Fakulteta,  Ambasada Ruske Federacije u Republici Srbiji, Ruski dom iz Beograda kao i Advokatska komora Beograda. Internacionalna konsalting grupa (ICG) iz Beograda i njen saradnik, Natalija Radivojević, student ambasador Finansijskog Univerziteta, student master studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i stipendista ROSSOTRUDNIČESTVO-a organizovali su ovaj događaj sa ciljem upoznavanja mladih sa mogućnostima studiranja u Ruskoj Federaciji.

Tribina je otvorena obraćanjima prodekana za međunarodnu saradnju, doc. dr Jelene Lepetić, g. Vasilija  Galaktionova, zamenika direktora Ruskog doma i sekretara Upravnog odbora Advokatske komore Beograda, g. Dragoslava Ljubičanovića. Potom je usledilo predavanje Natalije Radivojević, koja je govorila o istorijatu i razvoju, kao i mogućnosti studija i postupku apliciranja na Finansijski Univerzitet pri Vladi Ruske Federacije. Predstavljeni Univerzitet je jedan od najstarijih i vodećih obrazovnih institucija Ruske Federacije sa više od 50 000 studenata i preko 3000 predavača, 15 fakulteta, 10 moskovskih kampusa, 27 regionalnih filijala i 19 različitih specijalističkih instituta. Poseban značaj Univerzitet pridaje međunarodnoj saradnji: Univerzitet obavlja akademsku razmenu sa 55 visokoškolskih ustanova širom sveta, a na njemu trenutno studira 1300 stranih studenata iz više od 60 zemalja. U okviru Univerziteta deluje Pripremni fakultet, gde se studenti iz inostranstva tokom jednogodišnje nastave intenzivno usavršavaju u znanju ruskog jezika i stručne terminologije neophodne za nastavak studija na visokoškolskim ustanovama Ruske Federacije.

Natalija Radivojević je iznela i svoja lična iskustva i pozvala prisutne studente da iskoriste odlične mogućnosti studiranja u Rusiji. Tribini su prisustvovali i g. Aleksej Žukov, prvi sekretar Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji, više profesora i saradnika Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, predstavnici advokatske struke i mnogi studenti.

Arhive