Poseta delegacije našeg Fakulteta Jasenovcu i Pravnom fakultetu u Banjaluci

Delegacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu koju su činili dekan profesor dr Zoran Mirković, prodekani profesor dr Marko Đurđević i profesor dr Bojan Milisavljević, profesor dr Boris Begović i profesor dr Igor Vuković, posetila je 5. februara ove godine spomen područje na kome se nekada nalazio logor Jasenovac i položila venac u znak sećanja na sve njegove žrtve.

U Banjaluci je 5. februara ove godine u organizaciji Srpskog prosvetnog i kulturnog društva  „Prosvjeta“, a u sali Akademije nauka Republike Srpske održano predstavljanje zbornika „Pravni poredak Nezavisne Države Hrvatske“. Zbornik su predstavili njegovi urednici profesor dr Boris Begović i profesor dr Zoran Mirković, kao i jedan od autora profesor dr Igor Vuković, a o zborniku je govorio istoričar profesor Dragan Davidović iz Banjaluke.

Delegacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu prisustvovala je 6. februara ove godine obeležavanju 44. godine rada i razvoja Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci. U svom obraćanju skupu dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu profesor dr Zoran Mirković ukazao je na neke elemente iz istorije evropskih univerziteta značajnih za današnje univerzitetsko delanje, izazove s kojima se danas suočavaju pravni fakulteti, kao na tesnu vezu između Pravnog fakulteta u Banjaluci i Pravnog fakulteta u Beogradu, koja treba da se neguje i unapređuje na obostrano zadovoljstvo.

Arhive