Naši studenti osvojili drugo mesto na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu na Tajlandu

Na upravo završenom Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu koje se održalo na Tajlandu naši studenti su ostvarili neverovatan uspeh plasmanom u finale turnira u otvorenoj kategoriji (glavnoj kategoriji).

Na svetskom debatnom prvenstvu, koje je ove godine održano 40. put, Miloš Marjanović i Janko Đorđević (Pravni fakultet u Beogradu) ostvarili su istorijski uspeh plasmanom u finale turnira, u kome su osvojili drugo mesto. Na prvenstvu je učestvovalo preko 1000 studenata iz celog sveta.

U otvorenoj kategoriji pretežno se takmiče studenti kojima je engleski maternji jezik. Miloš i Janko su drugi tim u istoriji ovog takmičenja koji je stigao do finala ove kategorije, a da nije sa engleskog govornog područja. Na putu do finala, oni su pobedili timove iz Melburna, sa Oksforda, Harvarda, Jejla, dok su u samom finalu debatovali protiv timova sa Oksforda, Jejla i Makvari Univerziteta u Sidneju.

Takođe, naš student Đorđe Radosavljević i Marta Vasić (Fakultet političkih nauka u Beogradu) stigli su do četvrtfinala u kategoriji engleski kao drugi jezik.

Pored ovog ogromnog uspeha, Miloš Marjanović je proglašen za 2. najboljeg govornika, a Janko Đorđević za 4. najboljeg govornika u kategoriji engleski kao drugi jezik, dok je u kategoriji engleski kao strani jezik Marta Vasić zauzela 5. najbolje govorničko mesto, a Đorđe Radosavljević 10. mesto.

Arhive