Poseta srednjoškolaca Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu

U subotu 20. novembra 2021. godine, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, ponovo je održao dan Otvorenih vrata. Posetili su nas učenici završnih godina iz brojnih škola, među kojima su i: Deseta gimnazija „Mihajlo Pupin“, Sedma beogradska gimnazija, Peta beogradska gimnazija, Gimnazija u Lazarevcu, Prva ekonomska škola, Zemunska gimnazija i mnoge druge.

 Ove nedelje su fakultet prezentovali asistentkinja Ivana Miljuš i demonstrator Nikola Stanković. Cilj prezentacije je bio da u prijatnoj atmosferi đaci budu upoznati sa prijemnim ispitom, nastavnim planom i programom fakulteta, njegovim prostorijama, načinom studiranja i predmetima koji ih tokom studija očekuju. Pored toga, predstavljene su im raznovrsne nastavne i vannastavne aktivnosti koje naš fakultet nudi, bogat program mobilnosti studenata, kao i različiti oblici saradnje koje fakultet ima sa mnogobrojnim domaćim i inostranim organima, institucijama, ali i organizacijama. Dodatno, važna stavka prezentacije je bio rad u praksi i upoznavanje sa širokom lepezom karijernih mogućnosti koje pruža Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu.

Đaci su tokom čitave prezentacije bili veoma aktivni i postavljali su različita pitanja. Neka od tih pitanja bila su: „Kako se obavlja pripravnički staž?“; „Kako se polaže pravosudni ispit?“; „Koji se sve jezici uče na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu?“; „U kojim oblastima Pravni fakultet teži da se dalje razvija?“; „Kako izgleda ispit na Pravnom fakultetu?“ i brojna druga.

 Posle aktivne i produktivne diskusije, svi učenici, kojih je bilo više od četrdeset, dobili su primerak knjige dekana prof. dr Zorana Mirkovića „Kako da postanem pravnik?“ i potom su sprovedeni kroz fakultet radi upoznavanja istog. Svi đaci su naš fakultet napustili zadovoljni i nadamo se da smo uspeli da im odškrinemo jedno novo poglavlje na putu daljeg obrazovanja, odnosno studentski život u okviru naše kuće – Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Arhive