Прослава Дана и славе Правног факултета

У уторак, 27. септембра 2022. године Правни факултет Универзитета у Београду прославио је Крстовдан – славу и дан Правног факултета.

На свечаној академији у амф. V – „Радомир Лукић“, окупљени гости из струке, наставници, студенти и дипломци чули су државну химну „Боже правде“ и академску химну „Gaudeamus igitur“ у извођењу академског хора „Обилић“ АКУД „Бранко Крсмановић“, под руководством диригенткиње Ане Ћосовић. Проф. др Милош Станковић прочитао је скупу писмо честитке које је поводом Крстовдана Правном факултету Универзитета у Београду прочитао игуман манастира Хиландара, архимандрит Методије. Окупљенима су се потом својим говорима обратили декан Правног факултета Универзитета у Београду, проф. др Зоран Мирковић, председник Привредног суда у Београду, судија Јован Јовановић, и председник адвокатске коморе Београда, Момчило Булатовић. Сви говорници су на различите начине скренули пажњу на значај правничке професије у савременом свету, нарочито у преломним временима, те изразили наду да ће младе генерације дипломаца дати свој допринос квалитету и достојанству струке.

После говора, уследио је даљи уметнички програм у извођењу хора „Обилић“, а после тога додела диплома свршеним студентима мастер и основних академских студија. Као и ранијих година, студенти су дипломе примали уз полагање руке на најстарију српску кодификацију – Законоправило Светог Саве.

После свечане академије, у холу Факултета уприличено је сечење славског колача, којем су присуствовали и ректор Универзитета у Београду, проф. др Владан Ђокић, и први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја, Бранко Ружић, као и бројне друге званице, наставници и студенти.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве