Proslava Dana i slave Pravnog fakulteta

U utorak, 27. septembra 2022. godine Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu proslavio je Krstovdan – slavu i dan Pravnog fakulteta.

Na svečanoj akademiji u amf. V – „Radomir Lukić“, okupljeni gosti iz struke, nastavnici, studenti i diplomci čuli su državnu himnu „Bože pravde“ i akademsku himnu „Gaudeamus igitur“ u izvođenju akademskog hora „Obilić“ AKUD „Branko Krsmanović“, pod rukovodstvom dirigentkinje Ane Ćosović. Prof. dr Miloš Stanković pročitao je skupu pismo čestitke koje je povodom Krstovdana Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu pročitao iguman manastira Hilandara, arhimandrit Metodije. Okupljenima su se potom svojim govorima obratili dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Zoran Mirković, predsednik Privrednog suda u Beogradu, sudija Jovan Jovanović, i predsednik advokatske komore Beograda, Momčilo Bulatović. Svi govornici su na različite načine skrenuli pažnju na značaj pravničke profesije u savremenom svetu, naročito u prelomnim vremenima, te izrazili nadu da će mlade generacije diplomaca dati svoj doprinos kvalitetu i dostojanstvu struke.

Posle govora, usledio je dalji umetnički program u izvođenju hora „Obilić“, a posle toga dodela diploma svršenim studentima master i osnovnih akademskih studija. Kao i ranijih godina, studenti su diplome primali uz polaganje ruke na najstariju srpsku kodifikaciju – Zakonopravilo Svetog Save.

Posle svečane akademije, u holu Fakulteta upriličeno je sečenje slavskog kolača, kojem su prisustvovali i rektor Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vladan Đokić, i prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić, kao i brojne druge zvanice, nastavnici i studenti.

Arhive