Одржан дебатни турнир „Децембарац“ 

Током викенда 10. и 11. децембра 2022. године на Правном факултету Универзитета у Београду одржан је традиционални дебатни турнир за почетнике „Децембарац“.

На турниру је учествовало преко 60 тимова са различитих факултета и средњих школа. Поред тимова из Београда и Новог Сада, угостили смо и тимове из Загреба и Сплита.

Победнице турнира су Невена Савић и Александра Дудић, које су похађале дебатни курс на Правном факултету, који су током овог семестра сваке недеље држали чланови Дебатног клуба Правног факултета. Невена Савић је такође проглашена за најбољу говорницу турнира, док је њена партнерка Александра заузела 9. говорничко место. После пет прелиминарних рунди, Невена и Александра биле су трећи најбољи тим на турниру.

У финалу турнира, које се одржало у амфитеатру V „Радомир Лукић“, такмичиле су се против тимова из Дебатног клуба Филозофског факултета, Дебатног клуба Факултета политичких наука и Дебатног клуба из Загреба.

Урош Величковић и Андреј Адамовић, такође чланови Дебатног клуба Правног факултета, били су осми најбољи тим на турниру након прелиминарних рунди и остварили су сјајан резултат пласманом у четвртфинале турнира.

Директор овогодишњег турнира била је чланица Дебатног клуба Правног факултета Андријана Стојковић, која је својим радом допринела да овај турнир протекне без икаквих проблема и да учесници имају све што им је потребно.

Чланови Дебатног клуба Правног факултета, Милош Марјановић и Мила Марјановић били су део тима главних судија турнира.

Почетнички дебатни турнир „Децембарац“ се већ више од 20 година одржава на Правном факултету у Београду и окупља дебатере из Србије и региона.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве