Održan debatni turnir „Decembarac“ 

Tokom vikenda 10. i 11. decembra 2022. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu održan je tradicionalni debatni turnir za početnike „Decembarac“.

Na turniru je učestvovalo preko 60 timova sa različitih fakulteta i srednjih škola. Pored timova iz Beograda i Novog Sada, ugostili smo i timove iz Zagreba i Splita.

Pobednice turnira su Nevena Savić i Aleksandra Dudić, koje su pohađale debatni kurs na Pravnom fakultetu, koji su tokom ovog semestra svake nedelje držali članovi Debatnog kluba Pravnog fakulteta. Nevena Savić je takođe proglašena za najbolju govornicu turnira, dok je njena partnerka Aleksandra zauzela 9. govorničko mesto. Posle pet preliminarnih rundi, Nevena i Aleksandra bile su treći najbolji tim na turniru.

U finalu turnira, koje se održalo u amfiteatru V „Radomir Lukić“, takmičile su se protiv timova iz Debatnog kluba Filozofskog fakulteta, Debatnog kluba Fakulteta političkih nauka i Debatnog kluba iz Zagreba.

Uroš Veličković i Andrej Adamović, takođe članovi Debatnog kluba Pravnog fakulteta, bili su osmi najbolji tim na turniru nakon preliminarnih rundi i ostvarili su sjajan rezultat plasmanom u četvrtfinale turnira.

Direktor ovogodišnjeg turnira bila je članica Debatnog kluba Pravnog fakulteta Andrijana Stojković, koja je svojim radom doprinela da ovaj turnir protekne bez ikakvih problema i da učesnici imaju sve što im je potrebno.

Članovi Debatnog kluba Pravnog fakulteta, Miloš Marjanović i Mila Marjanović bili su deo tima glavnih sudija turnira.

Početnički debatni turnir „Decembarac“ se već više od 20 godina održava na Pravnom fakultetu u Beogradu i okuplja debatere iz Srbije i regiona.

Arhive