Учешће на прослави пола века постојања Правног факултета Универзитета Црне Горе

Делегација Правног факултета Универзитета у Београду предвођена деканом, професором др Зораном Мирковићем, учествовала је на прослави педесетогодишњице оснивања Правног факултета Универзитета Црне Горе, која је одржана у Подгорици 22. децембра 2022. године. Уз декана су на овом путовању били продекан за међународну сарадњу професор др Марко Јовановић и професор емеритус др Дејан Поповић. Позив за учешће на прослави био је упућен и професору емеритусу др Мирку Васиљевићу, који је нажалост био спречен да отпутује у Црну Гору.

На свечаној академији која је уприличена поводом прославе јубилеја присутнима се, након деканке Правног факултета у Подгорици професорке др Анете Спаић и председника Црне Горе Мила Ђукановића, обратио и декан Мирковић. Он је у свом говору подсетио на улогу Правног факултета Универзитета у Београду у оснивању Правног факултета у Подгорици, истакао допринос који су генерације београдских професора давале на пољу његовог развоја и снажења и посебно нагласио да су везе између наша два факултета током целог протеклог периода биле изузетно блиске и јаке.

Делегација нашег Факултета је боравак у Подгорици искористила и за састанке са челницима Правног факултета и Универзитета Црне Горе, током којих су договорени конкретни начини даљег унапређења и јачања сарадње београдског и подгоричког Правног факултета у предстојећем периоду.  

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве