Učešće na proslavi pola veka postojanja Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore

Delegacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu predvođena dekanom, profesorom dr Zoranom Mirkovićem, učestvovala je na proslavi pedesetogodišnjice osnivanja Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, koja je održana u Podgorici 22. decembra 2022. godine. Uz dekana su na ovom putovanju bili prodekan za međunarodnu saradnju profesor dr Marko Jovanović i profesor emeritus dr Dejan Popović. Poziv za učešće na proslavi bio je upućen i profesoru emeritusu dr Mirku Vasiljeviću, koji je nažalost bio sprečen da otputuje u Crnu Goru.

Na svečanoj akademiji koja je upriličena povodom proslave jubileja prisutnima se, nakon dekanke Pravnog fakulteta u Podgorici profesorke dr Anete Spaić i predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, obratio i dekan Mirković. On je u svom govoru podsetio na ulogu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu u osnivanju Pravnog fakulteta u Podgorici, istakao doprinos koji su generacije beogradskih profesora davale na polju njegovog razvoja i snaženja i posebno naglasio da su veze između naša dva fakulteta tokom celog proteklog perioda bile izuzetno bliske i jake.

Delegacija našeg Fakulteta je boravak u Podgorici iskoristila i za sastanke sa čelnicima Pravnog fakulteta i Univerziteta Crne Gore, tokom kojih su dogovoreni konkretni načini daljeg unapređenja i jačanja saradnje beogradskog i podgoričkog Pravnog fakulteta u predstojećem periodu.  

Arhive