Обележени Дан и Слава Правног<br>факултета

Правни факултет Универзитета у Београду обележио је 27. септембра 2018. године Дан и славу Факултета – Крстовдан. Сечењу славског колача и свечаној академији у амфитеатру „Радомир Лукић“ присуствовали су, поред професора и студената Правног факултета, министарка правде, као и бројни високи представници струке из правосуђа, научних установа, државне управе и привреде.

Свечана академија отпочела је наступом академског хора „Обилић“ АКУД „Бранко Крсмановић“ под диригентском палицом Ђорђа Станковића. Током академије, студентима су се обратили в.д. декана Правног факултета, проф. др Владан Петров, и председник Адвокатске коморе Београда Југослав Тинтор. На крају је своју беседу присутнима одржао овогодишњи укупни победник такмичења у беседништву, студент четврте године Давид Вучинић.

Проф. др Владан Петров, в.д. декана Факултета, честитао је новим дипломираним правницима и поручио им да је крај студија у правом смислу нови почетак њиховог професионалног живота, и дао им неколико савета за пут који је сада пред њима: да буду послушни и уче од старијих, али да то нипошто не бркају са сервилношћу; да раде на себи, читају и развијају се, и то не само себе ради, већ како би могли да помажу другима; да буду спремни на борбу са самим собом, да никада не запостављају породицу, која је важна за развој и појединца и друштва, те да не падну у замку скривања из маске принципијелности, али да се руководе општим добром као најважнијим животним принципом; коначно, да се враћају Правном факултету и физички и духовно. (Овде можете видети цео текст говора.)

После свечаног дела, приступљено је додели награда и диплома свршеним студентима основних и мастер студија. И ове године додељена је награда „Гашо Кнежевић“ за најбоље студентске радове из области алтернативног решавања трговинских спорова. Прво место и новчану награду освојио је Стефан Петровић, друго место припало је Сари Стојковић, док су треће место поделиле Јелена Ђорђевић и Амина Кајевић. Испред Факултета награде су доделили в.д. декана проф. др Владан Петров и продеканица за међународну сарадњу доц. др Милена Ђорђевић, испред породице Кнежевић пријатељ породице и секретар Правног факултета Миљко Ваљаревић, а испред Удружења за арбитражно право др Мирослав Пауновић, који се и обратио награђеним студентима кратким говором.

Видео запис

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве